Loop je nou nog steeds met je oude waterflesjes?

Ga of sta jij nergens zonder je ellenlang gerecycled spa-blauw flesje? Omdat jij als geen ander weet dat er niks zo belangrijk is als gehydrateerd blijven, right? Well, not so much.

bpa
Of, jawel, duidelijk, er is inderdaad niet heel veel wat belangrijker is dan gehydrateerd blijven. Echter is het de hoogste tijd om je flesje in te wisselen voor zo’n super hippe bottle waar je elke zelf-respecterende-super-strakke-mega-healthy-gigantisch-fitte-quinoa-blogger niet meer zonder mee ziet. En niet omdat ie nou zo mooi roze is of vanwege het onwijs inventieve waterfilter wat erin zit. (Want dat vind ik dus echt je reinste onzin! Ha! Rein… Het water in nederland is van ongekend goede kwaliteit. Waarom zou je dat nog weer moeten filteren? Wel handig voor de vacay) De reden waarom je wel zou moeten investeren in een, en hier komt ie, BPA-vrij en voor-altijd-elke-dag-flesje is dus vanwege die verdomde BPA’s. Vast wel eens van gehoord, maar weet je ook wat ze doen?

BPA staat voor Bisohenol A, een chemische stof die gebruikt wordt in de productie van plastic flesjes. Een stof die een negatief effect kan hebben op vruchtbaarheid. Maar ook direct in relatie wordt gebracht met een grotere buikomvang. En volgens mij was dat precies waarvoor we met zijn alle zo keihard aan het weglopen waren.

Geloof je me niet? Moet jij weten!
Maar misschien geloof je de uitkomst van een recente studie aan de Harvard University wel. Waar de volwassenen met de hoogste hoeveelheden BPA in hun urine een significant grotere buikomvang hadden dan de 25% van de deelnemers met de laagste hoeveelheden BPA.

Dus. Een kip is geen mus.

EDIT:
In mijn ochtend chaos vergeet ik te vermelden dat BPA’s daarnaast ook nog eens een slechte invloed hebben op hormoonhuishouding en daarmee voor zowel mannen als vrouwen de vruchtbaarheid aanzienlijk kunnen verminderen. Say what!?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s