PERFUEL

fuel to perform

Waarom het tof is om een sterke chick te zijn!

Vandaag liep ik met Murph, mijn pup van 14 weken, over straat met een huge ass doos van mijn vrienden van XXL Nutrition. Vervolgens moest ik met pup en doos, sportspullen en mezelf 3 trappen op. Ei’tje. Deed me er aan herinneren hoe lekker en tof het is om sterk en fit te zijn. Geen moeilijk gedoe vandaag maar een post over de alledaagse voordelen van sterk zijn 4 all my ladies out there.

Je bespaart zeeën van tijd

Je hoeft geen rotsmoes meer te bedenken en af te wachten of de buurman je wil helpen tillen. Je klaart die klus gewoon zelf. Grote boodschappen, kleine boodschappen, ikea-kasten, je schoonmoeder, geen probleem. Of wat dacht je van vliegtuigen, je handbagage in en uit de overheadbins like no bodies business.

no time for that

 

Even heel lief of heel hard lachen

Als iemand iets voor je uit handen wil nemen of beweert dat je iets niet kan tillen, want dat kan jij wel! Smile and lift, girls. Smile and lift. Do it for the: “uhhh, wow, ok”. Oh en onthou dit, je bent niet sterk “voor een meisje”. Je bent gewoon sterk.

strong leo

Ineens heeft je culo een plek in de maatschappij en een doel op deze aarde

Tuurlijk, mooi, leuk, valt lekker op zo’n kont. Maar hij is ook ergens goed voor, voor het verplaatsen van zware sh*t en het in stand houden van je sexy en statige houding. Daarnaast zorgt een flinke behind er voor dat je je minder alleen voelt. Ze houd ze immers onder andere de stoel voor je warm en waggelt gezellig met je mee naar plekken waar vele anderen niet komen of gaan.

Trots en zelfvertrouwen

Alleen al op instagram zie je dagelijks al genoeg onzin en BS om on van ons stuk te laten brengen. En dan niet te vergeten alle b*tches out there die klaar staan om je te tackelen vanwege wat het ook mag zijn. Zelfvertrouwen is iets wat als dagelijkse kost de grond in wordt getrapt, omdat het voor mensen zonder zelfvertrouwen of eigenwaarde de manier is zelf niet onder gesneeuwd te worden. Want oooeeeeiii, zelfvertrouwen is VIES. Not. Maar toch, overal waar je kijkt schijnt het oke te zijn zelfvertrouwen de kop in te drukken.,.

Squatten is hier de remedy voor. Bedenk even dat je misschien wel 80kg vanuit je kuiten, benen, billen en rug zo weer terug omhoog duwt. Heb je hem? Dat voelt toch alsof je de wereld aan kan? Een wekelijks potje liften zorgt ervoor dat je dat gevoel van euforie in je dagelijks leven ook kunt uitdragen. Dus hou dat gevoel van trots en zelfvertrouwen maar lekker vast!

Sterkere wilskracht en meer doorzettingsvermogen

Even serieus en zonder grappen. Los van spieren en uithoudingsvermogen test en train je je wilskracht en doorzettingsvermogen. Ken je dat gevoel dat je alles hebt gegeven? En kun je je nu een training herinneren van, laat zeggen een jaar geleden dat je óók alles gaf? En ben je het met me eens dat waarvan je toen dacht dat dat ÁLLES was wat je ooit in huis zou hebben, je daarvan nu eigenlijk veel meer blijkt te hebben? Ja, dat dus.

Je mentale en fysieke kracht zijn helemaal in elkaar verstrengeld en verwikkeld maar zijn nog steeds twee totaal verschillende componenten. Toch is en blijft het lastig te begrijpen wanneer je met welke vorm van kracht (of pijn) je te maken hebt. En welke van de twee nou eigenlijk is uitgeput. Vertrouw me op mijn blauwe ogen dat het negen van de tien keer je mentale kracht is die je in de steek laat en niet je lijf. Je bent altijd sterker dan je denkt. Overigens heb ik groene ogen, maar dat terzijde.

De groei van beide zal gelijk op gaan mits je bereid bent door de lelijkere stukken van je workouts te gaan. Je haar zal vet en nat zijn, je ogen rood bloed doorlopen om maar te zwijgen over je knal rode harses. Maar hé, als het gemakkelijk was geweest om een sixpack te hebben of om 100 kg te deadliften dan zou iedereen het doen en zou je er ineens een stuk minder interesse in hebben, toch?

Zodra je ok bent met het feit dat voor alles wat bovengemiddeld is bovengemiddelde inzet vereist is, gaat het bovengemiddelde vragen van jezelf ook makkelijker. Gains don’t happen over night. Niet de letterlijke spiergroei, niet je snelste tijd 10k, niet je maximale gewicht deadlift. En dus ook je wilskracht en zelfvertrouwen niet. Ups & downs zoals overal, een rollercoaster waar je flink misselijk van kan worden maar waar je op den duur wel mega awesome uitkomt. En welke, elke keer dat je er uit stapt, toch iets minder spannend wordt omdat je die intense ups & downs gaat herkennen en er op kan anticiperen. En dan kun je ineens weer een schepje meer aan.

  • Wat ooit onmogelijk leek wordt dagelijkse kost.
  • Wat ooit een killer workout was is nu je warm-up.
  • Waar je ooit bang voor was is nu geen issue meer.
  • Je doorzettingsvermogen wordt dagelijks getest en ook bruikbaar op andere vlakken dan louter sport.
  • Je wordt scherper, denk aan focus!

Quote van Thich Nhat Hanh: “If we take good care of ourselves, we help everyone. We stop being a source of suffering to the world, and we become a reservoir of joy and freshness. Here and there are people who know how to take good care of themselves, who live joyfully and happily. They are our strongest support. Whatever they do, they do for everyone.”

Let it sink in…. Diepzinnig wel, hè?! Nee, helemaal niet. Simpeler ga je het niet krijgen, mooier ook niet. Wees een steun voor anderen door goed voor jezelf te zorgen en gelukkig, gezond en energiek in het leven te staan.

En dan nu een filmpje van 15 seconden van de Vondelgym en het crossfit-team waarmee ik train. Gewoon omdat het cool is.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s