Want afvallen en fit zijn is zilver. Gezond, gelukkig en fit zijn is goud! Het belang van gezonde darmen.

Heel veel hedendaagse ziektebeelden en klachten worden veroorzaakt door niet goed functionerende darmen. Een verstoorde darmflora wordt in begin niet of nauwelijks opgemerkt, maar mondt zich in de loop der tijd gerust uit tot serieus ziektebeelden of een legio aan nare klachten.

Dit kunnen zeer specifieke of juist vage en uiteenlopende klachten zijn, waarvan de oorzaak in eerste instantie niet gelinkt wordt met de verstoorde darmflora. De invloed die een verstoorde darmflora kan hebben op zowel lichamelijke als zeker ook je mentale gezondheid is enorm. Dit verband wordt nog veel te vaak onderschat.

Voorbeelden van klachten zijn:
Darmklachten (lactose, gluten)
PDS
Hormonale klachten
Huidklachten (acne, eczeem)
Depressie, angststoornissen
Chronische vermoeidheid
Metabool syndroom
Candida

Bovenstaande is slechts een dwarsstraat van klachten die voort kunnen vloeien uit een stel niet goed werkende darmen. Heb jij last van je darmen, of last van vage klachten waarvan je de oorzaak maar niet lijkt te kunnen achter halen? Of wil je weten hoe je voor nu en voor altijd je darmflora gezonder kunt maken en houden? Ik kan je helpen!

Ik zeg dit met heel veel trots dus ik ga hier even flink over uitweiden! In november en december alleen al heb ik maarliefst ZES personen succesvol mogen behandelen tegen klachten en diagnoses als bijvoorbeeld PDS en lactose-intolerantie. Dit o.a. door het oplappen van de darmflora.

De ene kon absoluut geen lactose verdragen; de ander geen gluten; er was sprake van een slechte (geen) stoelgang of juist een veel te snelle stoelgang. Allemaal heftige kwesties die een negatieve invloed hebben op het dagelijks leven. En welke nu tot het verleden behoren.

Al deze personen hebben een intake gehad. Daarna volgde een anamnese, uitgebreide analyse en in een enkel geval laboratorisch onderzoek. Aan de hand van deze gegevens werd voor iedereen individueel een voedingsadvies opgesteld. Door middel van tussentijdse analyses werd de voortgang van de deelnemers bijgehouden. En hebben ze geleerd hoe ze nu zelf symptomen kunnen herkennen en de darmen gezond kunnen houden.

Dus loop je met vage klachten waarvan je de oorzaak niet kent, of heb je darmklachten waar je vanaf wilt? Laat mij je dan helpen om ten eerste weer gezond en gelukkig te worden in je lijf, en daarbij op een gezonde manier af te vallen.

Afvallen en fit zijn is zilver. Gezond, gelukkig, en fit zijn is goud.

*Uiteraard ook als je niet wilt/hoeft af te vallen kan ik je helpen als bovenstaande van jou op toepassing is.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s