Omega-3, had ik veel eerder moeten doen!

Ik ben niet erg van het aansturen op en aandringen van producten, supplementen of bepaalde analyses en diensten vanuit mijn praktijk. Velen van jullie weten echter überhaupt niet eens dat ik orthomoleculair therapeut ben denk ik.

Echter is er één specifiek supplement en nog specialer van één betreft merk waar ik heel erg enthousiast over ben. Ik wordt niet gesponsord, en als merken mij wel benaderen om er iets over te schrijven doe ik dit echt alleen indien ik wat met het product heb. Hoewel ik zelden benadert wordt voor merken, want ik ben niet zo’n grote speler, voor sponsoring/gratis producten, is Eqology wel iets waar ik 100% achter sta en graag iets over kwijt wil.

Namelijk dit:

Het is meetbaar. Vooralsnog is er zelden iemand waarvan fee waarden voldoende zijn. Dit is echt zonde want goede waardes merk je direct in alles. Ook die van mij waren niet optimaal. Na een periode gronding testen met hoge doseringen sta ik te springen zowel mijn bevindingen bij mezelf als de research te delen.

De analyses zijn anoniem, je wordt niet voor de gek gehouden. En je test opnieuw om te checken of je verbetert bent. je meet je bloed van te voren, en na 4 maanden wanneer al je bloed weer vernieuwd is. En dus je nieuwe met omega3 verreikte bloed aantoonbaar betere waardes zal hebben. Ze zijn nogal zeker van hun zaak.

Altijd de meest verse olie, elke maand krijg je de meest verse olie thuis geleverd. er is geen grote voorraad, simpelweg omdat je dan dus geen echte verse olie zou hebben. omega3 oxideert, je wil dus geen lang houdbaar product. Je wil niet te vaak je fles open en dicht maken. Je moet je olie dus ook gewoon netjes opmaken en ontvangt dan tijdig weer een verse fles in huis.

De olie is vloeibaar maar ruikt niet. Dit hoort überhaupt ook niet. Omega3 hoort als het vers is niet naar vis te ruiken. Is dit wel het geval, dan oxideert je olie en is dit zelf giftig. Totox-waarden van Eqology zijn als een van de enige merken tussen de 4 en 6 wat nagenoeg nihil is. Van zelfs de meest gerenommeerde evenals de (te) dure merken is dit helaas bij lange na niet te zeggen.

Je dosis zonnestralen zitten er ook in. Want los van de gigantische rol die omega3 speelt in onze gezondheid, is D3 ook nogal eens vergeten in onze suppletie. D3 wordt absoluut het beste aangemaakt via onze huid dmv zonlicht. Echter hebben we daar nou eenmaal chronisch tekort van. Recentelijk in de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid gigantisch omhoog gegooid, besef je echter dat dit het aanbevolen minimum is. Als je deze waarde enigszins zelf wil binnenharken, moet je het voor elkaar zien te krijgen om per dag minimaal een uur met ontbloten armen en benen buiten te lopen. Vriend, dat halen we zelfs in de Nederlandse zomer niet. Nou, lang verhaal kort. Je kunt D3 ten eerste niet makkelijk over-doseren. Je kan hier eigenlijk niet echt teveel van hebben. En laten ze bij Eqology nou eens een flinke stoot aan D3 hebben toegevoegd aan de olie. Echt top.

Maar goed, wat zijn nou de signalen van omega-3 tekort?

Slecht (onverklaarbaar) herstel en ontstekingen; denk aan huid, acne bijvoorbeeld. Maar ook slecht of traag herstel van griepje, verkoudheid, wondjes, spieren, spierpijn en blessures.

Droge huid; omega-3 biedt ondersteuning aan de huidbarrière, die de beschermlaag om vocht vast te houden en irritaties tegen te houden in tact houdt. Tevens hydrateert omega-3 de huidcellen en houdt deze gezond.

Exceem of juist acne; beide zijn ontstekingsreacties van binnenuit. En met het herstellen van de grootste speler op gebied van ontstekingen, namelijk de verhouding tussen omega3 en omega6, ga je ook dit letterlijk te lijf.

img_2691

Slechte concentratie; omega-3 vetzuren vertegenwoordigen zo’n 60% van onze hersenen. Inname van omega-3 is daarom van essentieel belang voor de ondersteuning van gezonde en vitale hersenen.

Gewrichtspijn; omega-3 remt ontstekingen en door inname hiervan vermindert omega-3 de zachtheid van gewrichten, waardoor stijfheid in gewrichten kan afnemen.

Gewichtstoename/overgewicht/moeilijk afvallen; omega-3 verhoogt de metabolische activiteit van de cellen en kan bijdragen aan het verminderen van lichaamsvet bij overgewicht.

Gezichtsproblemen; inname van omega-3 kan veel voorkomende oogaandoeningen voorkomen.

Somberheid; omega-3 kan de gemoedstoestand verbeteren en het kan helpen de ontstekingsstatus van de hersenen te verminderen, waardoor het essentieel is voor het gezond functioneren van de hersenen. Hierin speelt de D3 dus ook weer een rol. O.a. de reden dat je je in de zomer veelal fijner voelt is omdat je veel meer D3 aanmaakt.

ADD/ADHD; zelf heb ik ADD en vraag me vooral NIET naar hoeveel beter, chiller, gefocuster en opgeruimder ik mezelf voel sinds ik mijn waardes op orde heb gebracht. We beginnen binnenkort dan ook met een trial met hele hoge doseringen omega3 met een groep vrouwen met ADD/ADHD. Heb je interesse hieraan deel te nemen? Of op de hoogte blijven van het verloop? Stuur gerust een mailtje.

Er zijn nog tal van klachten en symptomen gerelateerd aan slechte verhoudingen van vetzuren-balans. Heb je klachten waarvan je wil weten of en hoe je hier met voeding en/of suppletie iets aan kunt verbeteren? I’m here, hit me up! Dan kijken we er samen naar.

Interesse om je vetzuren in je bloed te laten testen? En indien nodig een specifiek advies te ontvangen om je waarden te optimaliseren? Stuur me een berichtje. We plannen dan samen een consult in en prikken tijdens dit consult je bloed. De kosten van het consult zijn 49,-.

Een afspraak voor een consult maak je hier.

Geloof je het wel en wil je sowieso direct de beste Omega3-olie bestellen? Mijn zegen heb je! Dat doe je hier!

 


2 reacties op ‘Omega-3, had ik veel eerder moeten doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s